Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalık tost ekmeği yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Ayvalık tostu yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 dilim Ayvalık tost ekmeği 125;
- 4 dilim kaşar peyniri 125;
- 6 adet kokteyl sosis 15;
- 5 dilim sucuk 1;
- 3 dilim salam 1;
- 2 dilim domates 15;
- 2 adet salatalık turşusu 15;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5.
Yapılışı:
- Sosis ve salamları jülyen, sucukları halka halka doğrayın 125.
- Tavada az miktar sıvı yağ ile etleri sırayla pişirin 125.
- Tost makinesine ekmekleri yerleştirin ve iz çıkması için ekmeklerin üstüne elinizle bastırın 15.
- Kaşar peynirini dilimleyin ve ekmeklerin üzerine koyun 15.
- Pişen sucukları peynirin üzerine yerleştirin 1.
- Salam ve sosisleri de ekleyin 1.
- Diğer ekmek dilimiyle üzerini kapatın ve tost makinesinde 3 dakika pişirin 1.
- Dilim domatesleri de yerleştirin ve ekmeğin üzerine tereyağı sürüp 1 dakika daha pişirin 1.
- Kaşarlar eridikten sonra dilimlenmiş kornişon turşu, ketçap ve mayonez ilavesiyle servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: