Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı muhallebiye konabilecek malzemeler, tarifin çeşidine göre değişiklik gösterebilir.
Bazı ayvalı muhallebi tariflerinde bulunan malzemeler:
- Ayva 15. Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılarak tencereye konur 15.
- Toz şeker 15. Ayvaların üzerine toz şeker eklenir 15.
- Tarçın ve karanfil 15. Ayvaların pişmesi için tencereye çubuk tarçın ve karanfil eklenir 15.
- Su 15. Malzemelerin üzerine su eklenerek ayvalar yumuşayana kadar pişirilir 15.
- Muhallebi malzemeleri 15. Muhallebi için un, buğday nişastası, süt, şeker, tereyağı ve vanilya kullanılır 15.
- Üzeri için 15. Çikolata sosu ve toz Antep fıstığı ile süslenir 15.
Bebekler için ayvalı muhallebi tarifinde bulunan malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: