• Buradasın

    Ayran ası çorbasının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ayran aşı çorbasının içine konan malzemeler:
    • yoğurt 123;
    • haşlanmış buğday (yarma) 123;
    • haşlanmış nohut 123;
    • su 123;
    • tuz 123;
    • kuru nane 123.
    Bazı tariflerde ayrıca dereotu, salatalık ve zeytinyağı da eklenebilir 12.
    Erzurum ayran aşı çorbasında aşotu (taze kişniş) kullanılır 1. Ağrı'da yarpuz gibi aromatik otlar, Bingöl'de kenger kökü, Iğdır'da ise ebegümeci, evelik, pancar yaprağı ve sarımsak gibi yeşillikler eklenir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ayran çorbası nasıl yapılır?

    Ayran çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2-3 avuç nohut - 1 bardak buğday veya dövme - 3 bardak yoğurt - 5 bardak su - 1 tatlı kaşığı nane - Tuz Yapılışı: 1. Nohut ve buğdayı bir gece önceden ıslatın. 2. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. 3. Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 4. Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutu buğdayların pişmesine yakın ekleyin. 5. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. 6. Yoğurdu tuzla karıştırın. 7. Soğuyan buğday ve nohuta, yoğurdu ekleyin ve karıştırın. 8. Buzdolabında soğumaya bırakın. 9. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane veya dereotu ve hatta küçük küp doğranmış salatalık ekleyerek servis edin.

    Ayran Aşı Çorbası nerenin meşhur?

    Ayran aşı çorbası, Türkiye'nin birçok bölgesinde farklı isimler ve içeriklerle hazırlanan geleneksel bir çorbadır. Meşhur olduğu yerler: Ağrı: "Gırar" adıyla bilinir ve yarpuz gibi aromatik otlarla zenginleştirilir. Iğdır: Bulgurla yapılır ve ebegümeci, evelik, pancar yaprağı gibi yeşillikler ile sarımsak içerir. Bingöl: Kenger kökü eklenerek hazırlanır. Erzurum: Aşotu (kişniş) ile tatlandırılır. Diyarbakır: Mastava aşı olarak bilinir ve pirinç, bulgur, yumurta gibi malzemeler içerir.

    Ayran aşına hangi un konur?

    Ayran aşına özel amaçlı buğday unu konur. Ayrıca, bazı tariflerde un ve yumurta karışımı da kullanılabilir.