Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayran çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı buğday 13;
- 1 su bardağı nohut 13;
- 250 gram süzme yoğurt 13;
- 250 gram yoğurt 13;
- 1 su bardağı soğuk su 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya bağlı) 3;
- 1 tutam dereotu 13.
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede suyu kaynatın ve içine 1 su bardağı buğdayı ekleyin 3.
- Buğdaylar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve süzün 3.
- Büyük bir karıştırma kabında yoğurtları çırpın 13.
- Haşlanmış buğday ve nohudu yoğurtlu karışıma ekleyin, tuz ve pul biberi ilave edin 13.
- 1 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın 13.
- Dereotunu ekleyin ve karıştırın 13.
- Karışımı buzdolabında 1 saat soğutun 13.
- İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: