Buradasın
Ayaş çemeni nasıl yapılır pastırma için?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayaş çemeni (pastırma çemeni) yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 yemek kaşığı çemen tozu 2
- 3-4 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber 2
- 1-2 baş sarımsak 2
- Yarım tatlı kaşığı kimyon 2
- 1 çay kaşığı kişniş tozu 2
- Yarım çay kaşığı hardal tozu 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- Tuz 2
Yapılışı:
- Sarımsakları robottan geçirin ve karıştırma kasesine alın 2.
- Üzerine geçecek kadar su ilavesi yapın 2.
- Kalan malzemeleri katıp karıştırın 2.
- Tatlanması için karışımı 2-3 gün bekletin 2.
- 2-3 gün sonra yarım tatlı kaşığı zeytinyağı katıp karıştırın 2.
- Buzdolabında saklayın 2.
Bu tarif, genel bir pastırma çemeni tarifidir ve Ayaş'a özgü bir yöntem belirtilmemiştir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: