Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ay çöreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Hamurun dinlendirilmesi 1. Hamurun 15-20 dakika bekletilmesi, ay çöreğinin daha iyi bir kıvama ulaşmasını sağlar 1.
- Şeker ayarı 1. Tarifte belirtilen şeker miktarına dikkat edilmeli, fazla veya az ekleme yapılmamalıdır 1.
- Malzemelerin oda ısısında olması 2. Kullanılan malzemelerin oda ısısında olması, hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar 2.
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur 25. Un azar azar eklenmeli ve hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 25.
- İç harcın hazırlanması 3. Kakaolu kek, ceviz, üzüm ve tarçın gibi malzemelerle hazırlanan iç harcın, rondodan geçirilerek hazırlanması, aromanın daha iyi hissedilmesini sağlar 3.
- Pişirme süresi 1. Tarifte belirtilen pişirme süresine uyulmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: