Buradasın
Düdüklü tencerede aşure nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede aşure pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı buğday 4;
- 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış) 4;
- 1 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış) 4;
- 150 gram kuru kayısı 4;
- 150 gram kuru incir 4;
- 150 gram kuru üzüm 4;
- 2 yemek kaşığı pirinç 4;
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı 4;
- 1 yemek kaşığı karanfil 4;
- 3 su bardağı şeker 4;
- 4,5 litre sıcak su 4.
Pişirme aşamaları:
- Nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın 24.
- Düdüklü tencereye buğdayı, ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ekleyin 4.
- Üzerine 4,5 litre sıcak suyu ilave edin 4.
- Orta ateşte düdüklünün kapağını kapatıp, buğday ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika) 4.
- Karanfili, 1 su bardağı suyla küçük bir cezvede kaynatın ve suyunu süzün 4.
- Kuru kayısı, incir ve kuru üzümleri küçük parçalara bölün 4.
- Pişen aşure karışımına pirinç, karanfil suyu, kuru meyveler, çam fıstığı ve şekeri ekleyin 4.
- Orta ateşte ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin 4.
- Aşure koyulaşmaya başlayınca ocağı kapatıp, kaselere paylaştırın 4.
- Soğuyan aşurelerinizi kırık fındık, fıstık, kuru kayısı, ceviz, tarçın, hindistan cevizi ve kiraz şekerlemesi ile dilediğiniz gibi süsleyin 4.
Düdüklü tencerenin modeline ve malzemelerin miktarına göre pişirme süresi ufak değişiklikler gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: