Buradasın
Düdüklü tencerede aşure nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede aşure pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeleri Hazırlayın: 4 adet ceviz, 8 tatlı kaşığı bal, 1 su bardağı buğday, 1 çay bardağı pişmiş kuru nohut ve fasulye, 10 adet kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kuru üzüm, 3 tatlı kaşığı tarçın ve 7 su bardağı suyu düdüklü tencereye alın 1.
- Pişirme İşlemi: Buğdayı düdüklü tencerede 20 dakika pişirin 1. Daha sonra 7 su bardağı su ilave edip buğdayı helmelene kadar pişirin 1. Bir gece önce ıslattığınız nohut ve fasulyeleri tencereye ekleyin ve 20 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın 1.
- Son İşlemler: İçerisine bal ve kuru meyveleri ekleyin 1. Ceviz, nar ve tarçınla süsleyerek servis yapın 1.
Bu tarif, 8 kişilik porsiyonlar için uygundur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: