Buradasın
Yoğurtlu arpa şehriye salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu arpa şehriye salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 su bardağı sıcak su 1;
- 2-3 adet közlenmiş biber 1;
- 3 yemek kaşığı konserve mısır 1;
- 3-4 adet kornişon turşu 1;
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü 1;
- 3-4 dal dereotu 1;
- 1 kase yoğurt 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Arpa şehriyenin yarısını tencereye alın, az yağda kavurun 1.
- Diğer yarısını da kavrulan şehriyelerin üzerine ekleyin 1.
- Sıcak suyunu koyduktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın 1.
- Piştikten sonra 10 dakika ağzı kapalı bir şekilde dinlendirin 1.
- Dinlenen arpa şehriyeyi derin bir kaba alın 1.
- Üzerine tavuk etini, ince kıyılmış dereotunu, mısırı ve küp küp doğranmış biber ve turşuyu ekleyip karıştırın 1.
- En son tuz ve sarımsak eklenen yoğurdu arpa şehriyenin üstüne dökün ve karıştırın 1.
- Servis tabağına alıp üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz 1.
Yoğurtlu arpa şehriye salatası, buzdolabında 2 gün boyunca dayanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: