Buradasın
Arpa şehriyeli somon nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa şehriyeli somon pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye 13;
- 2 su bardağı su 1;
- 2 y.k. bezelye 1;
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi 1;
- 1 y.k. zeytinyağı 1;
- 1 t.k. tereyağı 1;
- Dereotu 1;
- Tuz 1.
Somon için gerekli malzemeler:
- 2 adet 150 gr’lık somon dilimi 1;
- 2 y.k. hardal 1;
- 1 y.k. bal 1;
- 1 y.k. soya sosu 1;
- 1 t.k. limon suyu 1;
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi 1;
- 2 y.k. doğranmış dereotu 1;
- 1 y.k. zeytinyağı 1;
- 1 t.k. karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Somon hazırlığı: Sos için tüm malzemeleri karıştırın, fırını 180 dereceye ısıtın 1. Sosu somona sürün ve 20 dakika fırınlayın 1.
- Arpa şehriye pilavı hazırlığı: 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında arpa şehriyeyi kavurun 1. Bezelye ilave edin, su ekleyip suyu çekene kadar pişirin 1. Dereotu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın 1. 15 dakika kapağı kapalı dinlendirin 1.
- Servis: Pilavı tabana alıp üzerine somon dilimini yerleştirin, dilerseniz dereotu serpin 1.
Arpa şehriyeli somon tarifi için ayrıca YouTube'da İdil'le - Arpa Şehriyeli Somon Salatası videosu bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: