Buradasın
Somonun en lezzetli hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somonun en lezzetli hali için aşağıdaki pişirme yöntemlerinden biri tercih edilebilir:
- Fırında Somon: Somon filetolarını zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuz ile marine edin 12. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 12-15 dakika pişirin 12.
- Izgara Somon: Somon filetolarını aynı marine karışımıyla hazırlayın ve ızgarayı ısıtıp her iki tarafını 3-4 dakika pişirin 13. Altın rengi ve çıtır dış yüzey elde edene kadar pişirmeye devam edin 1.
- Tavada Somon: Orta ateşte ısıtılmış tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyin, somon filetolarını derisi alta gelecek şekilde yerleştirin 1. İlk tarafı 3-5 dakika, diğer tarafı 2-3 dakika pişirin 1. İçinin sulu kalmasına dikkat edin 1.
- Buharda Somon: Somon filetolarını buharlı bir pişiriciye koyun ve yaklaşık 10-12 dakika buharda pişirin 1. Bu yöntem, somonun doğal lezzetini korumasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: