Mantarlı pilav hem pirinç hem de şehriye ile yapılabilir. Mantarlı pirinç pilavı tarifi: 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 adet soğan; 400 gram kültür mantarı; 2 su bardağı pirinç; 1 su bardağı haşlanmış bezelye; 10 dal dereotu; 3 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. 2. Doğranmış mantarı ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. 3. Mantar suyunu çekince pirinci ekleyin ve beş dakika kadar kavurun. 4. Tuz, karabiber, bezelye ve suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin. 5. Ocaktan alınca dereotunu doğrayıp kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin. 6. Üzerine taze soğan doğrayıp servis edin. Mantarlı şehriye pilavı tarifi: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet soğan – ince yemeklik doğranmış; 3-4 diş sarımsak; 200 gr. kültür ya da kestane mantarı; 2 su bardağı arpa şehriye; Tuz; Karabiber; 2 tutam kuru nane; 4 su bardağı et suyu. Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde eritip soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. 2. Mantarları doğrayıp tencereye alıp sularını salıp çekene kadar soteleyin. 3. Sarımsakları doğrayıp soğanla birlikte sotelemeye devam edin. 4. Mantarlar sotelenince şehriyeleri ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun. 5. Şehriyeler hazır olunca kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip birkaç tur kavurun. 6. Et suyunu ilave edip kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. 7. Pilav hazır olunca kapağını açıp bir tur karıştırın ve havlu kağıt koyarak dem