• Buradasın

    Arabaşının püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
    • Hamur için un ve su oranı: Hamurun kıvamı için genellikle 1 litre suya 1 su bardağı un oranı kullanılır 13.
    • Hamurun karıştırılması: Topaklanmaması için hamur, pişirme süresince sürekli karıştırılmalıdır 13.
    • Hamurun soğutulması: Hamur, piştikten sonra hava almayan serin bir ortamda iyice soğutulmalıdır 13.
    • Tavuk etinin haşlanması: Çorbanın lezzeti için tavuk eti (tercihen köy tavuğu) uzun süre haşlanmalı, etler didiklenmeli ve suyu süzülüp berraklaştırılmalıdır 12.
    • Baharat dengesi: Çorbada toz biber, karabiber ve acı biber kullanılır, ancak damak tadına göre ayarlanmalıdır 12.
    • Servis: Hamur soğuk, çorba ise sıcak servis edilmelidir 12.
    • Sunum: Hamur, küçük kareler halinde kesilmeli ve yanında çorba ile sunulmalıdır 12. Hamur çorbaya batırılıp çiğnenmeden yutulur 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.

    Arabaşı hangi etten yapılır?

    Arabaşı çorbası, tavuk, hindi, kaz veya av hayvanlarının etiyle pişirilir. Günümüzde daha çok tavuk eti kullanılmaktadır.

    Arabaşının içine ne konur?

    Arabaşı çorbasının içine şu malzemeler konur: tavuk veya hindi göğsü; 1,5 litre su; 2 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı acı biber salçası; pul biber, karabiber, tuz (isteğe göre limon suyu). Arabaşı hamurunun içine ise şu malzemeler konur: 1 su bardağı un; 1 çay bardağı nişasta; 5 su bardağı su; tuz. Arabaşı, genellikle kış aylarında tüketilen ve insanların bir araya gelip sohbet ettiği, dostluk ve paylaşımı pekiştiren bir yemektir. Arabaşı çorbasına hangi malzemelerin ekleneceği, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.

    Arabaşı hangi yöreye ait ve nasıl yenir?

    Arabaşı, Türk mutfağının İç Anadolu bölgesine özgü bir çorbadır. Nasıl yenir: Arabaşı çorbası ve hamurunun tüketimi, bir ritüel olarak kabul edilir. Çorbanın içine katılan hamur, ekmek ile birlikte değil, beraberinde yutularak yenir.