Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep sarımsak aşı (şiveydiz) yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram et (mümkünse kuzu eti) 1;
- 5-6 dal taze sarımsak 1;
- 2-3 dal taze soğan 1;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- zeytinyağı ve tereyağı 1;
- tuz 1.
Terbiyesi için:
Yapılışı:
- Etleri kuşbaşı doğrayın ve düdüklü tencerede biraz zeytinyağında kavurun 1.
- Üzerine biraz su ilave edip iyice pişirin 1.
- Taze sarımsakları ve taze soğanı yıkayıp 2 cm uzunluğunda doğrayın 1.
- Etlerin üzerine biraz zeytinyağı dökün, taze sarımsak ve soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun 1.
- İki bardak kaynar su ilave edip karıştırın 1.
- Nohutları ekleyip kaynamaya bırakın 1.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı çırpın 1.
- Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ilave ederek ılıtın 1.
- Terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın 1.
- Kıvamına göre su ilavesi yapın 1.
- Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip karıştırın 1.
- Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: