Buradasın
Antep baklavası şeklinde tatlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep baklavası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 12;
- 1 çay bardağı süt 15;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 15;
- 1 tatlı kaşığı sirke 15;
- 1 çay bardağı nişasta 15;
- 1 paket kabartma tozu 15;
- 1 tutam tuz 1;
- 3 paket dövülmüş ceviz (içi için) 1;
- 3 su bardağı şeker (şerbet için) 1;
- 3 su bardağı su (şerbet için) 1;
- 1 yemek kaşığı limon (şerbet için) 1;
- 300 gr tereyağı (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırın 1.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin 1.
- Ceviz büyüklüğünde 40 beze hazırlayın ve 10 dakika dinlendirin 12.
- Bezeleri tek tek açıp 4’er kat üst üste dizin ve ince yufka şeklinde açın 12.
- Tepsiyi tereyağlayın ve yufkaların yarısını tepsiye dizin, tereyağı serpin 12.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye yerleştirin ve her katına tereyağı sürün 12.
- Baklavayı dilimleyin, üzerine sıcak tereyağı gezdirin ve 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin 12.
- Soğuk şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün ve şerbetin emilmesi için bekletin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: