Buradasın
Antep baklavası şeklinde tatlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep baklavası şeklinde tatlı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt 1
- 2 adet yumurta 1
- 2 yemek kaşığı sirke 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1
- 1 çay bardağı su 1
- 1 kase çekilmiş Antep fıstığı (içi için) 1
- 200 gram tereyağı (üzeri için) 1
- 4 su bardağı su 1
- 5 su bardağı şeker 1
- Yarım limonun suyu (şerbet için) 1
- Nişasta (açmak için) 1
Yapılışı:
- Derin bir kabın içine hamur malzemelerini koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1.
- Hamuru 40 parçaya bölün ve küçük parçalar halinde açın 1.
- 10 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tekrar nişasta ile açın 1.
- Tepsiye koyduğunuz hamurun aralarına Antep fıstığı serpin 1.
- Tüm hamur bittikten sonra baklavayı dilimleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin 1.
- Baklava pişerken şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın 1.
- Baklava piştikten sonra soğuk şerbeti ilk sıcaklığı geçmiş baklavanın üzerine dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: