Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara simidinin farklı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Koyu rengi 125. Ankara simidi, yanık olmasından değil, pekmezleme işleminin ustalıkla uygulanmasından dolayı koyu renklidir 25. Bu işlem sırasında hamur, yoğun üzüm pekmezine batırılır ve ardından kavrulmuş susamla kaplanarak taş fırında odun ateşinde pişirilir 25.
- İnce ve küçük yapısı 234. Ankara simidi, diğer simitlere göre daha ince ve küçüktür, bu da ona daha çıtır bir doku kazandırır 234.
- Sert hamuru 25. Yağ içermeyen sert hamuru sayesinde Ankara simidi, hem sağlıklı hem de doyurucudur 2.
- Doğal malzemeler 2. Ankara simidinde kullanılan üzüm pekmezi ve susamın kalitesi, simidin lezzetinde belirleyici rol oynar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: