Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ankara simidi, diğer simitlerden birkaç açıdan farklıdır:
- Koyu Renk: Ankara simidinin koyu rengi, yanık olmasından değil, pekmezleme işleminin ustalıkla yapılması ve pekmezin hamur üzerine yapışması sonucu oluşan esmerlikten kaynaklanır 12.
- Malzemeler: Ankara simidinin yapımında kullanılan üzüm pekmezi, Ankara'da yetişen Emir, Dimrit, Narince ve Kalecik Karası üzümlerinden elde edilir ve bu üzümler çinko, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum açısından zengindir 1.
- Boyut ve Kıvam: Ankara simidi, daha ince ve küçük olup, hamuru sert kıvamdadır 13.
- Pişirme Yöntemi: Ankara simidi, 250-270°C fırınlarda, %50 - %52 nem oranında ve bol susam kullanılarak pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: