Buradasın
Angus etinin en güzel yeri neresi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Angus etinin en güzel yerinin neresi olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, bonfile, antrikot ve kontrfile kısımlarının tercih edilebileceği belirtilmektedir 3.
Angus etinin lezzetli olmasının bazı nedenleri şunlardır:
- Mermer doku 3. Et dokusu arasında bulunan yağ damarları, etin yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlar 3.
- Düşük yağ-et oranı 5. Bu oran, diğer etçi sığır ırklarında %35’lere kadar çıkarken, angus etinde %6-7 civarındadır 5.
- Yüksek protein içeriği 3. 110 gram pişmiş angus etindeki 22 gram protein, günlük protein ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: