Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Angus etinin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Düşük yağ oranı: Angus etinde yağ oranı %6-7 civarında iken, diğer etçi sığır ırklarında bu oran %35'lere kadar çıkabilir 34.
- Yüksek talep: Angus eti, dünya genelinde özellikle yumuşaklık ve lezzet yönünden en kaliteli et türlerinden biri olarak kabul edilir 35.
- Az bulunurluk: Angus sığırları, özellikle Türkiye'de sınırlı sayıda yetiştirilir 5.
- Besi maliyeti: Angus sığırları, düşük maliyetlerle yetiştirilebilse de, bu hayvanların beslenmesi ve bakımı için harcanan kaynaklar da maliyeti etkiler 4.
Ayrıca, Angus etinin ithalat yoluyla getirilmesi de ek maliyetlere yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: