Alman kurabiyesi içinde bulunan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler: Vanillekipferl: 250 gr un, 210 gr margarin, 80 gr şeker, 100 gr fındık tozu, 2 paket vanilya şekeri. Lebkuchen: 2 su bardağı un, 150 g oda sıcaklığında tereyağı, 1-1,5 çay bardağı toz şeker, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı muskat rendesi. Portakal aromalı Alman kurabiyesi: 1 adet yumurta sarısı, 125 gram tereyağı, 75 gram şeker, 1/2 çay bardağı öğütülmüş ceviz, 200 gram un, portakal kabuğu rendesi. Hayfene Alman kurabiyesi: 150 gram margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya veya vanilya özütü, yarım paket kabartma tozu.