Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Almanya'nın meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Şnitzel 15. Sırasıyla una, yumurtaya ve ekmek kırıntılarına bulanan kemiksiz et filetonun derin yağda kızartılması sonucunda hazırlanır 5.
- Brezel 35. Alman mutfağına özgü bir simit çeşididir 5.
- Bratkartoffeln 24. Haşlanmış patates dilimlerinin pastırma ve soğanla bir araya gelmesiyle elde edilir 24.
- Labskaus 12. Kuzey Almanya'da bir denizci yemeği olarak ortaya çıkan labskaus, kaynatılmış patates, salamura et, salatalık turşusu, kırmızı pancar ve soğan içerir 1.
- Kaese Spaetzle 13. Soğan, peynir ve yumurta kullanılarak hazırlanan bir çeşit makarnadır 13.
- Himmel und Erde 12. Patates, soğan ve elma ile hazırlanan bir yemektir 12.
- Eintopf 12. Sosis, havuç, fasulye ve patates ile hazırlanan bir sulu yemektir 12.
- Wurst 15. Almancada “wurst” olarak adlandırılan domuz sosisleri, ülkenin her bölgesinde farklı çeşitler ve isimlerle karşımıza çıkar 5.
- Maultaschen 25. Et dolgulu bir hamur yemeğidir 2.
- Rouladen 25. İnce dilimlenmiş et, pastırma, soğan, hardal ve turşu ile hazırlanan bir yemektir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: