• Buradasın

    Lebkuchen Alman kurabiyesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lebkuchen (Alman Kurabiyesi) Tarifi:
    Malzemeler:
    • 300 gr un 1
    • 100 gr tereyağı 1
    • 130 gr süzme çiçek balı 1
    • 70 gr üzüm pekmezi 1
    • 100 gr çekilmiş fındık 1
    • 1 paket kabartma tozu 1
    • 1 çay kaşığı karbonat 1
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi 1
    • 2 tatlı kaşığı toz zencefil 1
    • 1 tatlı kaşığı tarçın 1
    • 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (tuz ot olabilir) 1
    • Üzeri için 1 adet yumurta beyazı ve pudra şekeri, kurabiye sayısı kadar badem içi 1
    Yapılışı:
    1. Tereyağı, pekmez ve balı kısık ateşte eritin 1.
    2. Derin bir hamur yoğurma kabına kuru malzemeleri ekleyin ve erittiğiniz karışımı ilave ettikten sonra iyice yoğurarak hamur yoğurma işlemini tamamlayın 1.
    3. Yoğurulan hamuru bir poşetin içinde buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin 1.
    4. Daha sonra bu hamurdan küçük toplar yapın, bu topları avuç içinde ezerek disk haline getirin ve yağlanmış olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
    5. Her bir kurabiyenin ortasına bir adet bütün badem yerleştirin 1.
    6. Hazır olan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-17 dakika kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin 1.
    7. Kurabiyeler pişerken bir adet yumurta beyazını ve pudra şekerini bir kapta çırpın 1.
    8. Kurabiyeler fırından çıktıktan beş dakika sonra üst kısımlarını teker teker bu sıvı karışıma batırın ve ılık olan fırında kuruyana kadar bekletin 1.
    9. Lebkuchen Alman kurabiyeleriniz kuruduktan sonra servise hazır olacaktır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alman kurabiyesi içinde ne var?

    Alman kurabiyesinin içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Un: Temel bileşen olarak kullanılır. Tereyağı: Hamurun yumuşak olmasını sağlar. Şeker: Tatlandırmak için eklenir. Yumurta: Hamurun kıvamını ayarlamak için kullanılır. Baharatlar: Tarçın, karanfil, zencefil, muskat gibi baharatlar eklenir. Ceviz, fındık veya badem: Kurabiyelere lezzet katmak için kavrulmuş yemişler kullanılır. Bitter çikolata: Kurabiyelerin üzerine eritilerek sürülür.

    Lebkuchenin içinde ne var?

    Lebkuchen'in içinde genellikle aşağıdaki malzemeler bulunur: Hamur için: un, tereyağı (eritilmiş), bal, pekmez, esmer şeker, yumurta, portakal kabuğu rendesi, öğütülmüş badem, kabartma tozu. Baharatlar: zencefil, tarçın, kakule, muskat cevizi rendesi, karanfil. Ayrıca, bazı tariflerde limon kabuğu ve vanilya da eklenir.

    Almanların en meşhur kurabiyesi nedir?

    Almanların en meşhur kurabiyesi Lebkuchen olarak kabul edilir.