Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lebkuchen (Alman Kurabiyesi) Tarifi:
Malzemeler:
- 300 gr un 1
- 100 gr tereyağı 1
- 130 gr süzme çiçek balı 1
- 70 gr üzüm pekmezi 1
- 100 gr çekilmiş fındık 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 1 çay kaşığı karbonat 1
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 1
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (tuz ot olabilir) 1
- Üzeri için 1 adet yumurta beyazı ve pudra şekeri, kurabiye sayısı kadar badem içi 1
Yapılışı:
- Tereyağı, pekmez ve balı kısık ateşte eritin 1.
- Derin bir hamur yoğurma kabına kuru malzemeleri ekleyin ve erittiğiniz karışımı ilave ettikten sonra iyice yoğurarak hamur yoğurma işlemini tamamlayın 1.
- Yoğurulan hamuru bir poşetin içinde buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin 1.
- Daha sonra bu hamurdan küçük toplar yapın, bu topları avuç içinde ezerek disk haline getirin ve yağlanmış olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
- Her bir kurabiyenin ortasına bir adet bütün badem yerleştirin 1.
- Hazır olan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-17 dakika kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin 1.
- Kurabiyeler pişerken bir adet yumurta beyazını ve pudra şekerini bir kapta çırpın 1.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan beş dakika sonra üst kısımlarını teker teker bu sıvı karışıma batırın ve ılık olan fırında kuruyana kadar bekletin 1.
- Lebkuchen Alman kurabiyeleriniz kuruduktan sonra servise hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: