Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkol alırken atıştırmalık yemenin birkaç nedeni vardır:
- Susuzluk hissini artırma: Tuzlu kuru yemişler, boğazdaki nemi emerek susuzluk hissini tetikler, bu da daha fazla içecek tüketilmesine yol açar 1.
- Kan şekerini dengeleme: Düşük glisemik indekse sahip atıştırmalıklar, kan şekerinin dengede tutulmasına yardımcı olur 2.
- İşletmeci taktikleri: Ücretsiz veya uygun fiyatlı atıştırmalıklar, müşteri çekme stratejisi olarak kullanılır 1.
- Mideyi koruma: Alkol, boş mideye alındığında vücuda daha hızlı nüfuz eder ve daha hızlı sarhoşluğa yol açar 3. Atıştırmalıklar, alkolün mideyi daha az tahriş etmesini sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: