Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alerjen uyarısı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Ürün içindeki her hammadde için alerjen risk değerlendirmesi yapılmalıdır 14. Tedarikçilerin alerjen yönetimini sorgulamak amacıyla alerjen soru listesi iletilmelidir 1.
- Gıda işletmesinde bulunan tüm alerjenler listelenmeli ve depolama alanlarında ayrı olarak saklanmalıdır 14.
- Çapraz bulaşma riski için her proses basamağında risk analizi yapılmalı ve önlemler belirlenmelidir 14.
- Temizlik ve sanitasyon metotları belirlenmeli, metotların etkinliği geçerli kılınmalı ve rutin olarak doğrulanmalıdır 1.
- Son ürün etiketinde alerjen beyanları, ürünün satıldığı ülkenin yasal şartlarına uygun olarak yapılmalıdır 14.
- Ürün etiketinde "iz miktarda ... içerebilir" beyanı, çapraz bulaşma önlenemiyorsa yer almalıdır 14.
Ayrıca, yapay zeka destekli alerjen uyarı sistemleri kullanarak da alerjen kontrolü yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: