Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
8 ana alerjen:
- Süt ve türevi ürünler 45.
- Yumurta ve yumurta içeren ürünler 45.
- Balıklar 45.
- Kabuklu deniz hayvanları ve türevi ürünler (karides, ıstakoz vb.) 45.
- Yemiş türevleri (badem, fındık, ceviz, susam, kaju fıstığı, pekan cevizi, Antep fıstığı vb.) 45.
- Fıstık ve türevi ürünler (yer fıstığı, kaju fıstığı) 45.
- Glüten içeren tahıllar (buğday, çavdar, arpa, yulaf ve bunların hibrit tohumları ve türevi ürünler) 45.
- Soya fasulyesi ve türevi ürünler (tofu, soya sütü vb.) 45.
Ayrıca, ikincil kalem alerjenler arasında bal, mısır ve türevleri, hayvansal jelatin, et, tohumlar, baharatlar, acı bakla ve türevleri, yumuşakçalar ve türevleri, hardal ve türevleri, susam tohumları ve türevleri, 10 mg/kg veya 10 mg/l konsantrasyondan fazla olan sülfür dioksit ve sülfitler, kereviz ve türevleri bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: