Buradasın
Alabalık fileto temizleme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabalık fileto temizlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Hazırlık: Temiz bir çalışma alanı ve keskin bir bıçak hazırlayın 23.
- Pulların Temizlenmesi: Bıçağı pulların çıkacağı yönde, yukarıdan aşağıya doğru kullanarak pulları temizleyin 4. Balık ölçekleyici de kullanılabilir 3.
- İç Organların Çıkarılması: Balığın karnından aşağıya doğru küçük bir kesik atarak iç organları çıkarın 35.
- Fileto Çıkarılması: Omurgası boyunca dikkatlice keserek filetoyu çıkarın 3. İstenirse deri de çıkarılabilir 3.
- Yıkama ve Kurulama: Balığı soğuk suda yıkayıp kurulayın 3.
- Pişirmeye Hazırlık: Filetolar, soğuk su altında durulanarak ve kağıt havlu ile kurulanarak dondurulmaya veya pişirilmeye hazır hale getirilir 3.
Balık temizliği sırasında hijyen ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: