• Buradasın

    Alabalık fileto temizleme nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alabalık fileto temizleme için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Balığın İçinin Temizlenmesi: Balığın kafasını kesip, karnını yararak içini boşaltın ve soğuk suyla yıkayın 12.
    2. Kılçığın Gevşetilmesi: Balığı tezgâha veya kesme tahtasına yerleştirip, parmağınızla hafif hafif bastırarak baştan kuyruğa kadar kılçığını gevşetin 1.
    3. Kılçığın Ayrılması: Balığı döndürüp, tezgâha ters yayın. Bir elinizle baş tarafından tutup, bıçağı kılçık ile et arasına kaydırarak kılçığı ayırın 1.
    4. Derinin Soyulması: Bıçağın ucunu derinin altına sokarak filetoları derisinden ayırın 5.
    5. Kontrol ve Son Temizlik: Çıkan filetoları kontrol edin ve varsa kılçıkları temizleyin 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir