Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabalık fileto temizleme için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Balığın İçinin Temizlenmesi: Balığın kafasını kesip, karnını yararak içini boşaltın ve soğuk suyla yıkayın 12.
- Kılçığın Gevşetilmesi: Balığı tezgâha veya kesme tahtasına yerleştirip, parmağınızla hafif hafif bastırarak baştan kuyruğa kadar kılçığını gevşetin 1.
- Kılçığın Ayrılması: Balığı döndürüp, tezgâha ters yayın. Bir elinizle baş tarafından tutup, bıçağı kılçık ile et arasına kaydırarak kılçığı ayırın 1.
- Derinin Soyulması: Bıçağın ucunu derinin altına sokarak filetoları derisinden ayırın 5.
- Kontrol ve Son Temizlik: Çıkan filetoları kontrol edin ve varsa kılçıkları temizleyin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: