Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akvaryumda kefir yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, su kefiri yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Su kefiri taneleri temin edin 4. Örneğin, Happy Gut'tan çevrimiçi olarak satın alınabilir 4.
- Taneleri besleyin 4. 4 su bardağı ılık, klor içermeyen suyu çeyrek su bardağı şekerle karıştırın, şekerin çözünmesini sağlayın 4. Ardından 2 yemek kaşığı su kefiri taneleri ekleyin, bir mutfak beziyle örtün ve bir veya iki gün bekletin 4.
- Uygun sıcaklıkta bekletin 4. Su kefiri 20-26°C sıcaklıklarda en iyi şekilde gelişir, bu nedenle kış aylarında fırının içinde ışık açıkken bekletilebilir 4.
- Tatlandırın 4. Su kefirinin fermente olması için gereken şeker miktarı, kullanılan malzemelere ve fermantasyon süresine bağlı olarak değişir 4. Eğer çok tatlı geliyorsa, bir gün daha bekletip tekrar tadabilirsiniz 4.
- Süzün ve şişeleyin 4. Tatmin edici bir tat elde ettiğinizde, su kefiri tanelerini süzün ve sıvıya çeyrek su bardağı istediğiniz tatlandırıcıları ekleyin 4. Örneğin, çeyrek su bardağı taze sıkılmış limon suyu ve bir çay kaşığı taze zencefil ekleyebilirsiniz 4. Bir veya iki gün daha bekletip servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: