• Buradasın

    Akıtmanın püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Akıtma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
    • Hamurun kıvamı: Hamur çok koyu olursa kalın krepler, çok sıvı olursa da dağılan krepler elde edilir 2. Hamurun kıvamı akıcı olmalıdır 2.
    • Tavanın ısısı: Tavayı iyice ısıtmak önemlidir 23.
    • Yağ kullanımı: Yapışmaz bir tava kullanılıyorsa her seferinde tava yağlanmaz 2. İlk krep yapılmadan önce tavayı biraz yağlamak yeterlidir 2.
    • Pişirme: Hamuru tavaya döküp, tavayı çevirerek hamurun her yere eşit şekilde yayılmasını sağlamak gerekir 12. Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtma çevrilmelidir 1.
    • Dinlendirme: Krep hamuru bir gece önceden hazırlanabilir ve dinlendirilebilir 2. Bu sayede unun glutenleri gevşer ve daha yumuşak krepler elde edilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Akıtma hamuru nasıl yapılır?

    Akıtma hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 2 su bardağı süt (400 ml); 1,5 su bardağı un (yaklaşık 180 g); 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre); 1/2 tatlı kaşığı şeker (arzuya göre). Yapılışı: 1. Yumurta, süt ve unu geniş bir kase içerisine koyarak çırpmaya başlayın. 2. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin. 3. Sıvı yağı da ekleyerek tekrar çırpın. 4. Akışkanlığını koruyan ama hafif kıvam tutan bir harç olmalı. 5. Bu aşamada damak zevkinize göre tuzlu veya tatlı olarak hazırlamak isterseniz şeker veya tuz katın. 6. Dilerseniz sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Akıtma hamurunu yapmak için kullanılan tariflere şu sitelerden ulaşılabilir: yemek.com; ye-mek.net.

    Akıtma içine ne konur?

    Akıtmanın içine konabilecek bazı malzemeler: Peynir, zeytin, domates, salatalık. Bal, reçel veya kahvaltılık çikolata. Krem peynir ve maydanoz.

    Akıtma malzemeleri nelerdir?

    Akıtma (krep) malzemeleri: 1 su bardağı un; 2 yumurta; 1,5 bardak süt (300 ml); yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı olarak: damak zevkine göre şeker eklenebilir. Malzemeler, farklı tariflerde küçük değişiklikler gösterebilir.

    Cizlemeyle akıtma aynı mı?

    Evet, cizleme ve akıtma aynı yemeği ifade eder.

    Akıtmak ne anlama gelir?

    Akıtmak kelimesi, TDK'ye göre "akmasını sağlamak, akmasına yol açmak, dökmek" anlamlarına gelir. Ayrıca, "göndermek", "celbetmek", "akın akın çekmek" gibi farklı anlamları da vardır. Bazı ağızlarda ise "işemek", "hayvan sulamak", "düşürmek" gibi anlamları bulunur.