Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akıtma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun kıvamı: Hamur çok koyu olursa kalın krepler, çok sıvı olursa da dağılan krepler elde edilir 2. Hamurun kıvamı akıcı olmalıdır 2.
- Tavanın ısısı: Tavayı iyice ısıtmak önemlidir 23.
- Yağ kullanımı: Yapışmaz bir tava kullanılıyorsa her seferinde tava yağlanmaz 2. İlk krep yapılmadan önce tavayı biraz yağlamak yeterlidir 2.
- Pişirme: Hamuru tavaya döküp, tavayı çevirerek hamurun her yere eşit şekilde yayılmasını sağlamak gerekir 12. Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtma çevrilmelidir 1.
- Dinlendirme: Krep hamuru bir gece önceden hazırlanabilir ve dinlendirilebilir 2. Bu sayede unun glutenleri gevşer ve daha yumuşak krepler elde edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: