Buradasın
Akıtma hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akıtma hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı buğday unu 1;
- 0,5 su bardağı tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz (iyotsuz) 1;
- 0,5 küp (orta) yaş maya 1;
- 1 tatlı kaşığı (5 g'lık) şeker 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı süt (tam yağlı) 1.
Yapılışı:
- Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 bardak süt ile ezin 1.
- Bu karışıma 1 su bardağı su ekleyin 1.
- Unu eledikten sonra tuz ile birlikte karışıma ekleyin ve hamur kıvamına getirin 1.
- Teflon tavayı ısıtın, üzerini tereyağı ile yağladıktan sonra kepçe yardımıyla hazırlanan hamurdan koyun 1.
- Her iki tarafı piştikten sonra tavadan alın 1. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edin 1.
- Sıcak bir şekilde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: