Akıtma hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı buğday unu; 0,5 su bardağı tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz (iyotsuz); 0,5 küp (orta) yaş maya; 1 tatlı kaşığı (5 g'lık) şeker; 1 su bardağı su; 1 su bardağı süt (tam yağlı). Yapılışı: 1. Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 bardak süt ile ezin. 2. Bu karışıma 1 su bardağı su ekleyin. 3. Unu eledikten sonra tuz ile birlikte karışıma ekleyin ve hamur kıvamına getirin. 4. Teflon tavayı ısıtın, üzerini tereyağı ile yağladıktan sonra kepçe yardımıyla hazırlanan hamurdan koyun. 5. Her iki tarafı piştikten sonra tavadan alın. 6. Sıcak bir şekilde servis edin.