Buradasın
Ahtapot salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahtapot salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy ahtapot 1;
- 1 su bardağı sirke 1;
- Yeteri kadar su 1;
- 4 adet orta boy domates 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- Yarım demet dereotu ve maydanoz 1;
- 2 adet limonun suyu 1;
- Tuz, kırmızıbiber 1;
- Zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Ahtapotu sirkeli suda 1 saat haşlayın ve zarını çekerek temizleyin 1.
- Bıçakla incecik kıyın ve tencereye koyun 1.
- Üzerine küçük doğranmış domates, sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin 1.
- Limon suyu, tuz, kırmızıbiber ekleyip, çok az zeytinyağı ile servis yapın 1.
Alternatif bir ahtapot salatası tarifi için Lezzet dergisinin önerisine de bakabilirsiniz 2:
- Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve ahtapotu ekleyerek 45 dakika haşlayın 2.
- Haşlanan ahtapotun soğumasını bekleyin 2.
- Ilımaya başladığında üzerindeki kabukları soyun 2.
- Ahtapotu büyük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına alın 2.
- Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayın ve sarımsağı ince ince kıyın 2.
- Ahtapotun üzerine zeytinyağı, domates, sarımsak, sirke ve limon suyunu ekleyerek yarım saat dinlendirin 2.
- Ardından ahtapot salatasını servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: