Ahtapot salatası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy ahtapot; 1 su bardağı sirke; Yeteri kadar su; 4 adet orta boy domates; 4 diş sarımsak; Yarım demet dereotu ve maydanoz; 2 adet limonun suyu; Tuz, kırmızıbiber; Zeytinyağı. Yapılışı: 1. Ahtapotu sirkeli suda 1 saat haşlayın ve zarını çekerek temizleyin. 2. Bıçakla incecik kıyın ve tencereye koyun. 3. Üzerine küçük doğranmış domates, sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. 4. Limon suyu, tuz, kırmızıbiber ekleyip, çok az zeytinyağı ile servis yapın. Alternatif bir ahtapot salatası tarifi için Lezzet dergisinin önerisine de bakabilirsiniz: 1. Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve ahtapotu ekleyerek 45 dakika haşlayın. 2. Haşlanan ahtapotun soğumasını bekleyin. 3. Ilımaya başladığında üzerindeki kabukları soyun. 4. Ahtapotu büyük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına alın. 5. Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayın ve sarımsağı ince ince kıyın. 6. Ahtapotun üzerine zeytinyağı, domates, sarımsak, sirke ve limon suyunu ekleyerek yarım saat dinlendirin. 7. Ardından ahtapot salatasını servis edebilirsiniz.