Büyük borcamda pasta yapmak için bazı tarifler: Köstebek Pasta: Malzemeler: 3 büyük boy yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 2 su bardağı un, 2 dolu yemek kaşığı kakao, 1 poşet creme ole, 2 poşet krem şanti, 2,5 su bardağı soğuk süt, 1 çay bardağı damla çikolata, 3-4 adet muz. Hazırlanışı: Keki için yumurta ve şeker çırpılır, sıvı malzemeler ve kuru malzemeler eklenerek karıştırılır. Gelin Pastası: Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı tepeleme un, 1 paket vanilya, 1 paket karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 litre süt, 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 1 paket krem şanti. Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler eklenir ve karışım yağlanmış borcamda 170 derece fırında pişirilir. Karamelli Borcam Pastası: Malzemeler: 4 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı oda sıcaklığında süt, 3 yemek kaşığı elenmiş kakao, 2 su bardağı elenmiş un, 1 paket elenmiş hamur kabartma tozu, 1 paket elenmiş şekerli vanilin. Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler eklenir ve karışım yağlanmış borcamda 180 derece fırında pişirilir. Tarifler, kullanılan malzemelere ve yöntemlere göre değişiklik gösterebilir.