Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyonkarahisar'da akşam yemeği için bazı öneriler:
- Çullama Köfte: Kıyma, bulgur, soğan ve baharatlarla hazırlanan bu köfte, genellikle domates sosu veya yoğurt ile servis edilir 34.
- Emirdağ Güveci: Kuşbaşı et, patlıcan, biber ve domatesle toprak güveçte pişirilir 3.
- Zürbiye: Dana eti ve arpacık soğanla hazırlanan bu yemek, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir 34.
- Ağzı Açık: Hamurun kat kat açılıp içine peynirli veya kıymalı harç konularak fırında pişirilir 34.
- Bükme: Haşhaş ezmesi sürülmüş hamur, mercimekli, peynirli veya ıspanaklı harçla kızartılır 34.
- Paça Çorbası: Kelle paça çorbası, çeşitli sakatatlarla yapılır ve soğuk kış günlerinde tercih edilir 25.
- Afyon Kebabı: Sinirleri alınmış kuzu eti saatlerce kaynatılır ve pamuk gibi yumuşacık bir dokuya kavuşur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: