Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana kebabının püf noktaları şunlardır:
- Etin seçimi: Adana kebabı, en az 1 yaşındaki erkek koyun etiyle yapılır 1.
- Kıyma hazırlama: Et, zırhla kıyılır, kuyruk yağı da aynı şekilde kıyılır 12.
- Yoğrulma: Kıyma, toz kırmızı biber ve tuz ile yoğrulur, kırmızı taze biber de eklenebilir 12.
- Dinlendirme: Harç, buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir 23.
- Şişe dizme: Şişe dizilen kıyma, her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde ve ele yapışmaması için ıslatılan ellerle yapılır 13.
- Pişirme: Odun kömürü ateşinde, yüksek ısıda pişirilir 13.
- Servis: Yanında lavaş, közlenmiş domates ve biber, soğan salatası ve ayran ile servis edilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: