Buradasın
Adana köftenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana köftesinin püf noktaları şunlardır:
- Etin seçimi: Adana köftesi için en az 1 yaşındaki erkek koyun eti kullanılır 2. Kıyma taze olmalı, yani yeni çekilmiş olmamalıdır 3. Mümkünse dana ve kuzu etinin karışımı kullanılmalıdır 3.
- Kıymanın hazırlanması: Et, iki elle kullanılan, keskin bir bıçakla kıyılır 2. Kıyma, kırmızı taze biber ve binde üç ile binde sekiz arasında toz kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur 2.
- Pişirme: Köfteler, odun kömürü ateşinde, dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir 2. Pişirme sırasında şişler sık sık çevrilir 2.
- Kuyruk yağı: Köfteye kuyruk yağı eklenerek, pişerken eriyip köftenin içine nüfuz etmesi sağlanır 3. Bu, köftenin kurumasını önler ve ağızda dağılmasını sağlar 3.
- Dinlendirme: Köfte harcı, şekil vermeden önce buzdolabında yarım saat dinlendirilir 3. Bu, köftelerin daha kolay şekil almasına ve pişme sırasında dağılmasını önlemeye yardımcı olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: