Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana usulü sini köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 350 çiğ köftelik kıyma 13;
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur 13;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- 1 rendelenmiş soğan 13;
- 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber 13;
- 1 tatlı kaşığı tuz 13;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 13.
İç harcı için:
- 30 gram margarin 13;
- 500 gram yağlı kıyma 13;
- 3 soğan 13;
- 1 su bardağı ceviz içi 13;
- Yarım su bardağı Antep fıstığı içi 13;
- Tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve yenibahar 13.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Köftenin dış harcı için malzemeleri bir kasede karıştırın 13.
- İç harcı için soğanları kıyın, kıymayı kavurun ve diğer malzemelerle karıştırın 13.
- Harcın yarısını yağlanmış tepsiye yayın, üzerine iç harcı ekleyin ve kalan bulgurlu harcı yayın 13.
- Keskin bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare şeklinde kesin 13.
- Margarini eritip köftenin üzerine sürün ve 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin 13.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine su serpip tepsinin üstünü kapatın 13.
- Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: