Buradasın
Adana Kebabı'nın sırrı nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana Kebabı'nın sırrı, kaliteli et kullanımı ve doğru oranlarda kullanılan özel baharatlardır 3.
Adana Kebabı'nın bazı püf noktaları:
- Etin kaynağı: Kullanılan et, sadece erkek kuzudan ve belirli bir yaş aralığında kesilmiş hayvanlardan elde edilmelidir 14.
- Zırh bıçağı kullanımı: Et, makineden geçirilmeden, zırh bıçağıyla kıyılmalıdır 125.
- Kuyruk yağı: Lezzeti artırmak için belirli bir oranda kuyruk yağı eklenmelidir 12.
- Baharat dengesi: Karışım, kimyon, kırmızı biber ve tuz gibi geleneksel baharatlarla hazırlanmalıdır 14.
- Pişirme: Kıyılmış et, geniş demir şişlere elle sıvanarak şekillendirilir ve közde pişirilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: