Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık karamel yaş pasta yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, karamelli yaş pasta yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 5;
- 1 su bardağı toz şeker 5;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 5;
- 1 su bardağı süt 5;
- 1 paket vanilin 5;
- 1 paket kabartma tozu 5;
- 2 su bardağı un 5;
- 1 su bardağı krema 5;
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker (karamel için) 5;
- 1/2 su bardağı su (karamel için) 5;
- 1 paket hazır karamel sos (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın 5.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin 5.
- Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın 5.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 5.
- Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın 5.
- Küçük bir tencerede kahverengi şeker ve suyu bir araya getirerek kısık ateşte karıştırın 5.
- Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin, ardından karışım kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın 5.
- Karamel, altın rengi alana kadar kaynamaya devam etmelidir 5.
- Karamel hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın 5.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin 5.
- Bir katı servis tabağına yerleştirin ve üzerine karamel sosunu dökün 5.
- Kekin ikinci katını üzerine kapatın ve kalan karamel sosunu pastanın üstüne ve yanlarına dökün 5.
- İsteğe bağlı olarak, kremayı çırpıp pastanın üzerine veya yanlarına sürerek süsleyebilirsiniz 5.
- Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 5.
Karamelli yaş pasta tarifi için karamel.gen.tr sitesi de ziyaret edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: