• Buradasın

    Açık karamel yaş pasta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Açık karamel yaş pasta yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, karamelli yaş pasta yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 5;
    • 1 su bardağı toz şeker 5;
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ 5;
    • 1 su bardağı süt 5;
    • 1 paket vanilin 5;
    • 1 paket kabartma tozu 5;
    • 2 su bardağı un 5;
    • 1 su bardağı krema 5;
    • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker (karamel için) 5;
    • 1/2 su bardağı su (karamel için) 5;
    • 1 paket hazır karamel sos (isteğe bağlı) 5.
    Yapılışı:
    1. Yumurtaları ve toz şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın 5.
    2. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin 5.
    3. Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın 5.
    4. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 5.
    5. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın 5.
    6. Küçük bir tencerede kahverengi şeker ve suyu bir araya getirerek kısık ateşte karıştırın 5.
    7. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin, ardından karışım kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın 5.
    8. Karamel, altın rengi alana kadar kaynamaya devam etmelidir 5.
    9. Karamel hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın 5.
    10. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin 5.
    11. Bir katı servis tabağına yerleştirin ve üzerine karamel sosunu dökün 5.
    12. Kekin ikinci katını üzerine kapatın ve kalan karamel sosunu pastanın üstüne ve yanlarına dökün 5.
    13. İsteğe bağlı olarak, kremayı çırpıp pastanın üzerine veya yanlarına sürerek süsleyebilirsiniz 5.
    14. Pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 5.
    Karamelli yaş pasta tarifi için karamel.gen.tr sitesi de ziyaret edilebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En kolay yaş pasta nasıl yapılır?

    En kolay yaş pasta tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet yumurta - 2,5 fincan toz şeker - 1 paket kabartma tozu - 3 fincan un - Yarım çay bardağı sıvı yağ - Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt Yapım Aşamaları: 1. Derin bir karıştırma kabının içinde 4 adet yumurtayı ve 2,5 fincan toz şekeri mikserin orta devrinde çırpın. 2. Sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin. 3. 1 paket kabartma tozu ve 3 fincan unu da ilave ederek mikserle çırpmaya devam edin. 4. Kare veya dikdörtgen orta boy bir fırın kabının içini yumuşamış tereyağıyla yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. 5. 175 derecede en az 30 dakika pişirin. 6. Keki fırından çıkarır çıkarmaz üzerini sütle ıslatın ve bir kenarda bekletin. 7. Diğer yandan 1 su bardağı sütü ve 1 paket krem şantiyi çırpıp ıslattığınız kekin üzerine dökün. 8. Pastayı buzdolabına koyun ve krem şanti iyice sertleşinceye kadar 2-3 saat kadar dolapta bekletin. 9. Dilimleyerek servis yapın.

    Evde yaş pasta yapmak için hangi kek kullanılır?

    Evde yaş pasta yapmak için pandispanya keki kullanılması önerilir.

    En güzel yaş pasta nasıl yapılır?

    En güzel yaş pastayı yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: 1,5 su bardağı tam yağlı süt; 1 paket çikolata kreması; 1 paket pasta kreması (tereyağsız); 5 adet yumurta; 4 su bardağı şeker; 1 su bardağı buğday unu; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin/vanilya; 6 tatlı kaşığı kakao tozu. Yapılışı: 1. Şekeri ve yumurtayı derin bir kapta köpürünceye kadar karıştırın. 2. Unu, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Pasta kalıbını yağladıktan sonra karışımı 190 derece ayarlanan fırına koyarak 4-5 dakika pişirin. 4. Pastanın kremasını yapmak için çikolata kremasını kabın içerisine boşaltın, üzerine sütü ekleyip mikserle çırpın. 5. Pasta kekini 3 eşit şekilde keserek yaptığınız kremayı koyun ve üzerine hazır damla çikolatalarını dökün. 6. Her katına ve en üstüne kremayı döktükten sonra en üste hazırladığınız çikolata sosunu boşaltın. 7. Sosun üzerine çikolata rendeleyin. 8. Pastayı servise hazır hale getirin.

    Karamelli pasta malzemeleri nelerdir?

    Karamelli pasta malzemeleri genellikle şu şekilde sıralanabilir: Kek için: 1. 3 yumurta 2. 1,5 su bardağı toz şeker 3. 1 su bardağı süt 4. 1 su bardağı ayçiçek yağı 5. 1 paket vanilya 6. 1 paket kabartma tozu 7. 2,5 su bardağı un Karamelli krema için: 1. 80 gr tereyağı 2. 280 gr krem peynir 3. 400 gr pudra şekeri 4. 1 küçük şişe vanilya aroması 5. Yarım su bardağı karamel sos Ayrıca, pastayı süslemek için taze çiçekler de kullanılabilir.

    Yaş pasta hamuru nasıl hazırlanır?

    Yaş pasta hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1/2 su bardağı kakao (isteğe bağlı); 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin; 1/2 su bardağı süt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; bir tutam tuz. Hazırlanışı: 1. Yumurtalar ile toz şekeri bir çırpma kabına alarak, mikserle yüksek devirde çırpın. 2. Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 3. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış olan kek kalıbına dökün. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5. Pişen keki fırından çıkarın ve kalıptan çıkarmadan önce birkaç dakika soğumaya bırakın.

    Yaş pasta için hangi kek tarifi?

    Yaş pasta için iki farklı kek tarifi önerisi: 1. Klasik Yaş Pasta Keki Tarifi: - Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım çay bardağı su (ılık), 1 limon, 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un, 1 çimdik tuz. - Yapılışı: Yumurta sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını şekerle çırpıp çeyrek limon suyunu ve ılık suyu ekleyin. Kabartma tozu ve vanilini ekleyip unu eleyerek karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtanın beyazını tuzla çırpıp kek karışımına yavaş yavaş ilave edin. Karışımı yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp fırında 180 derecede pişirin. 2. Çikolatalı Yaş Pasta Keki Tarifi: - Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu. - Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Yağlanmış yuvarlak borcama aktarın ve 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra keki 5 dakika dinlendirip üzerine 1 su bardağı süt gezdirin.

    Karamel nasıl yapılır?

    Karamel yapımı için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 200 ml krema. Yapılışı: 1. Toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. 2. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar. 3. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağını ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. 4. Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin. 5. Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın. 6. Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. 7. Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Püf noktaları: Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın, aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır. Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın. Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz. İlk aşamada şekere 4 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.