• Buradasın

    A'dan Z'ye yemek isimleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant Turkish dining table laden with dishes like bademli kek, kuymak, cacık, and içli köfte, surrounded by warm golden light and a cozy atmosphere.
    A'dan Z'ye yemek isimlerinden bazıları şunlardır:
    • Bademli kek 15.
    • Kuymak (mıhlama) 3.
    • Cacık 3.
    • Sebzeli mercimek çorbası 4.
    • Karnabahar çorbası 4.
    • Haşhaşlı fındıklı tatlı 4.
    • Evde nefis tavuk döner 4.
    • Fırında sarı kuyruk (kuzu) balık 4.
    • Kahramanmaraş usulü içli köfte 4.
    • Narlı lokum 4.
    Daha kapsamlı bir liste için A'dan Z'ye Yemek Tarifleri (adanzyeyemektarifleri.com) sitesi ziyaret edilebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.

    Yemek çeşitleri listesi kaç tane?

    Yemek çeşitleri listesi, geniş bir yelpazeye sahip olup, farklı kategorilere ayrılabilir. İşte bazı ana yemek çeşitleri: 1. Et Yemekleri: Rosto, çoban kavurma, İzmir köfte, etli türlü, tavuk şinitzel, etli dolma, etli nohut, palamut buğulama, menemen. 2. Sebze Yemekleri: Mercimek çorbası, tarhana çorbası, zeytinyağlı barbunya pilaki, imambayıldı, türlü, karnıyarık. 3. Hamur İşleri: Pide, lahmacun, börek, lavaş. 4. Tatlılar: Baklava, sütlaç, kazandibi, çiğ köfte, ıslak hamburger, midye dolma. Bu liste, daha da genişletilebilir ve farklı mutfak kültürlerine göre değişiklik gösterebilir.