Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde meşhur olan bazı ürünler:
- Akdeniz Bölgesi: Portakal, mandalina, limon, muz, avokado, künefe, Hatay kebabı 245.
- Karadeniz Bölgesi: Fındık, çay, mısır, kivi, hamsili pilav 145.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Kayısı, buğday, arpa, hayvan yemleri, kaburga dolması, kaz eti 145.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Pamuk, buğday, arpa, Antep fıstığı, Urfa kebabı, soğan kebabı 145.
- İç Anadolu Bölgesi: Buğday, arpa, şeker pancarı, patates, soğan, mantı, çibörek, etli ekmek 145.
- Marmara Bölgesi: Ayçiçeği, buğday, arpa, pirinç, zeytin, lüfer, Bursa İskender kebabı, Edirne ciğeri 145.
- Ege Bölgesi: Zeytin, üzüm, incir, pamuk, kabak çiçeği dolması, İzmir köfte 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: