Buradasın
5 dakikada kabak yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 dakikada kabak yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak 3;
- 1 adet orta boy soğan 3;
- 2 yemek kaşığı pirinç 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 2 su bardağı sıcak su 3;
- 1 tutam dereotu 3.
Yapılışı:
- Kabakları alacalı soyup halka şeklinde veya yarım ay şeklinde dilimleyin 3.
- Soğanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın 3.
- Orta boy geniş bir tencereye 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun 3.
- Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kavurun 3.
- Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika kavurun 3.
- Tencereye dilimlediğiniz kabakları koyun ve ara ara karıştırarak 5 dakika kavurun 3.
- Üzerine 2 yemek kaşığı pirinç ve damak tadınıza göre tuz koyun 3.
- 2 su bardağı sıcak su döküp karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 3.
- Kısık ateşte pirinçler şişip kabaklar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin 3.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın, üzerine ince ince doğranmış dereotu serpiştirip yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz 3.
Bu tarif, toplamda 30 dakika sürmektedir; 10 dakikası hazırlık, 20 dakikası ise pişirme aşamasıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: