Kaşık çorbası iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Kaşık Börek Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 yumurta, yarım su bardağı su, 150 gram kıyma, 1 soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: 1. Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu yoğurun. 2. Yarım saat dinlendirip, merdane yardımıyla açın ve küçük kareler kesin. 3. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu karıştırın. 4. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın ve iki ucunu birbirine yapıştırın. 5. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. 6. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu çırpın, çorbanın kaselerine pay edin. 7. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın, nane ekleyip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. 2. Dört Kaşık Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı bulgur, 6 su bardağı su, tuz, karabiber. - Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği 5 dakika haşlayın ve süzün. 2. Bir tencerede suyu kaynatın, üzerine mercimekler, pirinç ve bulguru ekleyip haşlayın. 3. Bir karıştırma kabında yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. 4. Haşlanan bakliyatların suyundan bu karışıma ekleyip sürekli karıştırarak ılıtın. 5. Ardından çorbanın içerisine ekleyip karıştırarak pişirin, tuz ve karabiberini ilave edin. 6. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, üzerine nane ve pul biber ilave edip çorbanın üzerine ekleyip karıştırın ve servis edin.