• Buradasın

    4 Kaşık Çorbası hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dört kaşık çorbası, özellikle Aydın iline özgü bir yemektir 1. Ege Bölgesi'nin zengin mutfak kültüründe önemli bir yere sahiptir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaşık çorbasının içine hangi baharatlar konur?

    4 kaşık çorbasının içine aşağıdaki baharatlar konulabilir: Soğanlı sos için: kuru nane, pul biber, karabiber; Tereyağlı sos için: kırmızı toz biber.

    Kaşık çorbası nasıl yapılır?

    4 Kaşık Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek; 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek; 1 yemek kaşığı bulgur; 1 yemek kaşığı pirinç; 7 su bardağı sıcak su; Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 5-6 damla limon suyu; Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz biber. Yapılışı: 1. Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkayın. 2. Tencereye alıp üzerine suyu ilave edin ve orta ateşte bakliyatlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 3. Terbiyesi için tüm malzemeleri çırpın. 4. Kaynamaya kadar karıştırın. 5. Sosu için tereyağında naneyi, toz biberi ve karabiberi kavurun, çorbanın üzerine ekleyerek karıştırın. 6. Servis etmeden önce 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 3 Kaşık Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 yemek kaşığı pirinç; 1 yemek kaşığı bulgur; 1 yemek kaşığı yeşil mercimek; 6 su bardağı kaynar su; Yarım tatlı kaşığı tuz; Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu; Üzeri için: 1 küçük boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane. Yapılışı: 1. Tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın. 2. Pirinç, bulgur ve mercimeği yıkayıp kaynayan suya ilave edin. 3. Yaklaşık 10 dakika yumuşayana kadar pişirin. 4. Soğanı minik minik doğrayıp soteleyin. 5. Çorbanın suyundan ilave edip terbiyeyi ılıtın. 6. Çorbanın içine ilave edip hızlıca karıştırın. 7

    4 kaşık çorbası içinde ne var?

    4 kaşık çorbası, dört temel bakliyattan oluşur: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek; 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek; 1 yemek kaşığı bulgur; 1 yemek kaşığı pirinç. Ayrıca, çorbanın terbiyesi için 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısı kullanılır.