• Buradasın

    4 kaşık çorbası içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4 kaşık çorbası içinde bulunan malzemeler şunlardır:
    1. 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 13.
    2. 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 13.
    3. 1 yemek kaşığı pirinç 13.
    4. 1 yemek kaşığı bulgur 13.
    5. 6 su bardağı su 1.
    Ayrıca, çorbanın terbiyesi için 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurtanın sarısı kullanılır 13. Üzeri için ise 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam nane ve 1 tutam pul biber eklenir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    4 kaşıklı çorbanın içine hangi baharatlar konur?

    4 kaşıklı çorbanın içine aşağıdaki baharatlar eklenebilir: Kuru nane; Pul biber; Karabiber.

    Kaşık çorbası nasıl yapılır?

    Kaşık çorbası iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Kaşık Börek Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 yumurta, yarım su bardağı su, 150 gram kıyma, 1 soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: 1. Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu yoğurun. 2. Yarım saat dinlendirip, merdane yardımıyla açın ve küçük kareler kesin. 3. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu karıştırın. 4. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın ve iki ucunu birbirine yapıştırın. 5. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. 6. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu çırpın, çorbanın kaselerine pay edin. 7. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın, nane ekleyip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. 2. Dört Kaşık Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı bulgur, 6 su bardağı su, tuz, karabiber. - Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği 5 dakika haşlayın ve süzün. 2. Bir tencerede suyu kaynatın, üzerine mercimekler, pirinç ve bulguru ekleyip haşlayın. 3. Bir karıştırma kabında yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. 4. Haşlanan bakliyatların suyundan bu karışıma ekleyip sürekli karıştırarak ılıtın. 5. Ardından çorbanın içerisine ekleyip karıştırarak pişirin, tuz ve karabiberini ilave edin. 6. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, üzerine nane ve pul biber ilave edip çorbanın üzerine ekleyip karıştırın ve servis edin.

    4 Kaşık Çorbası hangi yöreye ait?

    Dört Kaşık Çorbası, Aydın yöresine aittir.

    4 kaşık çorbasının püf noktası nedir?

    4 kaşık çorbasının püf noktası, terbiyenin kesilmemesi için yavaş yavaş eklenmesi ve çorbanın kaynadıktan sonra tuzunun eklenmesidir. Diğer püf noktaları ise şunlardır: - Bakliyatların yıkanması: Bakliyatlar önceden iyice yıkanmalıdır. - Pişirme süresi: Bakliyatların yumuşaması için çorbanın orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilmesi gerekmektedir. - Ek malzemeler: Dilediğiniz baharatları ve farklı bakliyatları ekleyerek çorbanın lezzetini artırabilirsiniz.