• Buradasın

    4 kaşık çorbası içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bowl of golden-brown **4 Kaşık Çorbası** sits on a rustic wooden table, surrounded by small bowls of green lentils, red lentils, rice, and bulgur, with a spoon resting beside it, while a swirl of melted butter and a sprinkle of red pepper flakes float on the soup's surface.
    4 kaşık çorbası, dört temel bakliyattan oluşur:
    • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 123;
    • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 123;
    • 1 yemek kaşığı bulgur 123;
    • 1 yemek kaşığı pirinç 123.
    Ayrıca, çorbanın terbiyesi için 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısı kullanılır 123. Üzeri için ise 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı toz biber eklenir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    4 kaşık çorbasının püf noktası nedir?

    4 kaşık çorbasının püf noktaları şunlardır: Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kepçe alınarak terbiyeye eklenmeli ve ılıtıldıktan sonra tencereye ilave edilmelidir. Çorbanın kesilmemesi için tencerenin kapağı kapatılmamalı ve karıştırma işlemi sürekli yapılmalıdır. Çorba kısık ateşte pişirilmelidir. Et suyu kullanmak, çorbanın lezzetini artıracaktır. Üzerine eklenen naneli tereyağı sosu, çorbaya hoş bir aroma katar.

    4 Kaşık Çorbası hangi yöreye ait?

    Dört kaşık çorbası, özellikle Aydın iline özgü bir yemektir.

    Kaşık çorbası nasıl yapılır?

    4 Kaşık Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek; 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek; 1 yemek kaşığı bulgur; 1 yemek kaşığı pirinç; 7 su bardağı sıcak su; Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 5-6 damla limon suyu; Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz biber. Yapılışı: 1. Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkayın. 2. Tencereye alıp üzerine suyu ilave edin ve orta ateşte bakliyatlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 3. Terbiyesi için tüm malzemeleri çırpın. 4. Kaynamaya kadar karıştırın. 5. Sosu için tereyağında naneyi, toz biberi ve karabiberi kavurun, çorbanın üzerine ekleyerek karıştırın. 6. Servis etmeden önce 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 3 Kaşık Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 yemek kaşığı pirinç; 1 yemek kaşığı bulgur; 1 yemek kaşığı yeşil mercimek; 6 su bardağı kaynar su; Yarım tatlı kaşığı tuz; Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu; Üzeri için: 1 küçük boy soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane. Yapılışı: 1. Tencereye suyu alın ve kaynamaya bırakın. 2. Pirinç, bulgur ve mercimeği yıkayıp kaynayan suya ilave edin. 3. Yaklaşık 10 dakika yumuşayana kadar pişirin. 4. Soğanı minik minik doğrayıp soteleyin. 5. Çorbanın suyundan ilave edip terbiyeyi ılıtın. 6. Çorbanın içine ilave edip hızlıca karıştırın. 7