• Buradasın

    Kaşık çorbasının içine hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4 kaşık çorbasının içine aşağıdaki baharatlar konulabilir:
    • Soğanlı sos için: kuru nane, pul biber, karabiber 13;
    • Tereyağlı sos için: kırmızı toz biber 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel terbiyeli çorbaya hangi baharatlar konur?

    En güzel terbiyeli çorbaya eklenen baharatlar, çorbanın türüne göre değişiklik gösterebilir: 1. Baharatlı ve terbiyeli sebze çorbasında genellikle tane yenibahar, çubuk tarçın, yıldız anason, karabiber ve kişniş gibi baharatlar kullanılır. 2. Terbiyeli kıymalı çorbada ise kırmızı pul biber ve nane tercih edilebilir. 3. Terbiyeli paça çorbasında ise toz kırmızı biber ve pul biber eklenir.

    Hangi çorbaya hangi baharat yakışır?

    Bazı çorbalara yakışan baharatlar şunlardır: Mercimek çorbası: Karabiber, zencefil, kimyon, kırmızı biber, kişniş, zerdeçal ve tarçın. Tarhana çorbası: Karabiber, nane, pul biber ve kırmızı biber. Ezogelin çorbası: Pul biber, nane ve tuz. Domates çorbası: Kekik, karabiber ve nane. Soğan çorbası: Taze kekik, kuru kekik ve karabiber. Beyran çorbası: Pul biber, kırmızı toz biber, karabiber. Pirinç çorbası: Kırmızı pul biber ve nane. İşkembe çorbası: Kimyon, pul biber, karabiber ve kırmızı toz biber. Brokoli çorbası: Genellikle tuz ve karabiber dışında fazla baharat eklenmez. Balık çorbası: Tane karabiber, kişniş tohumu, zerdeçal ve tuz.

    Kaşık çorbası nasıl yapılır?

    Kaşık çorbası iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Kaşık Börek Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 yumurta, yarım su bardağı su, 150 gram kıyma, 1 soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, 250 gram yoğurt, 2 çay kaşığı tuz. - Yapılışı: 1. Un, yumurta, su ve 1 çay kaşığı tuzu yoğurun. 2. Yarım saat dinlendirip, merdane yardımıyla açın ve küçük kareler kesin. 3. Harç için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve kalan tuzu karıştırın. 4. Hamurların ortalarına pay edip, üçgen şekilde katlayın ve iki ucunu birbirine yapıştırın. 5. Tuz eklenmiş 5 su bardağı kaynar suda haşlayın. 6. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu çırpın, çorbanın kaselerine pay edin. 7. Üzeri için toz kırmızıbiberi tereyağında yakın, nane ekleyip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. 2. Dört Kaşık Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı bulgur, 6 su bardağı su, tuz, karabiber. - Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği 5 dakika haşlayın ve süzün. 2. Bir tencerede suyu kaynatın, üzerine mercimekler, pirinç ve bulguru ekleyip haşlayın. 3. Bir karıştırma kabında yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. 4. Haşlanan bakliyatların suyundan bu karışıma ekleyip sürekli karıştırarak ılıtın. 5. Ardından çorbanın içerisine ekleyip karıştırarak pişirin, tuz ve karabiberini ilave edin. 6. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, üzerine nane ve pul biber ilave edip çorbanın üzerine ekleyip karıştırın ve servis edin.