Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 kilo irmik 4
- 1.5 kilo toz şeker 4
- 1 litre su 4
- 200 gram tereyağı veya margarin 4
- 1 çay bardağı sıvı yağ 4
- İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya kakao 4
Yapılışı:
- Bir tencereye suyu ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin 4.
- Geniş bir tencerede tereyağını eritip üzerine irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun 4.
- İrmikler yeterince kavrulduktan sonra, hazırladığınız sıcak şeker şerbetini dikkatlice irmiklerin üzerine dökün 4.
- Şerbeti ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve helvayı kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin 4.
- Helva piştikten sonra ocaktan alın ve bir süre dinlenmeye bırakın 4.
- Dinlenmiş helvayı karıştırarak iyice homojen bir kıvama getirin ve dilimleyerek veya kepçe ile servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: