Diyet pırasa yemeği için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: yarım kilo pırasa; 3 orta boy havuç; 1 yemek kaşığı salça; yarım çay bardağı kepekli pilavlık bulgur; 1 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; pırasanın üzerini örtecek kadar su. Yapılışı: 1. Pırasalar ve havuçlar istenilen boyutlarda kesilir. 2. Zeytinyağında önce havuçlar yumuşayana kadar kavrulur, ardından pırasalar eklenir ve onlar da kavrulur. 3. Tuz atılır, bir iki dakika sonra salça ve bulgur eklenip kavrulur. 4. Sıcak su, pırasanın üzerini örtecek kadar dökülür. 5. Pırasalar yumuşayınca tencerenin altı kapatılır ve dinlendikten sonra servis yapılır. Bu tarif, yaklaşık 3 porsiyon yemek elde edilmesini sağlar.