Buradasın
1 ay bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 ay bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki) 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı sirke 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı) 1.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır 1.
- Diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır 1.
- En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir 1.
- Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınıp oval şekilde yuvarlanır, ardından yassılaştırılır ve iki ucu sıkıştırılarak badem şekli verilir 4.
- Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 4.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve uzunlamasına bir çizik atılır 4.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir 4.
- Kurabiyeler piştikten sonra fırından alınıp soğumaya bırakılır 4.
Bayatlamayan tuzlu kurabiyeler, hava almayan kapaklı bir kapta 2 hafta saklanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: