Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağ çeşitleri ve özellikleri:
- Doymuş yağlar:
- Kimyasal olarak hidrojenle doymuş oldukları için yapıları sabittir ve kolayca oksitlenmezler 3.
- Genellikle hayvansal gıdalarda ve bazı tropikal bitki yağlarında yüksek oranda bulunur 3.
- Fazla tüketimi LDL kolesterol seviyesini yükselterek kalp hastalıkları riskini artırabilir 3.
- Kaynaklar: kırmızı et, tam yağlı süt ürünleri, tereyağı, Hindistan cevizi yağı 3.
- Doymamış yağlar:
- Tekli doymamış yağlar:
- Çoklu doymamış yağlar:
- Trans yağlar:
- Hidrojenasyon adı verilen bir işlemle sıvı yağlardan üretilir 3.
- Yapay olarak hidrojen eklenmiş yağlardır 3.
- Fazla tüketimi LDL kolesterol seviyesini yükselterek kalp damar sağlığını olumsuz etkileyebilir 3.
- Kaynaklar: margarin, kızartılmış gıdalar, hazır kekler, kurabiyeler, cipsler, fast food ürünleri 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: