Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı yağlarda bulunan maddeler:
- Zeytinyağı: %9 çoklu doymamış yağ asidi, %77 tekli doymamış yağ asidi ve %14 doymuş yağ içerir 4. Ayrıca fitosteroller, E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir 4.
- Kanola yağı: %32 çoklu doymamış yağ asidi, %62 tekli doymamış yağ asidi ve %6 doymuş yağ içerir 4. E vitamini ve K vitamini açısından zengindir 4.
- Mısır özü yağı: %52 çoklu doymamış yağ asidi, %32 tekli doymamış yağ asidi ve %16 doymuş yağ içerir 4. Koenzim Q, alfa ve gama tokoferoller (E vitamini) açısından iyi bir kaynaktır 4.
- Ayçiçeği yağı: %66 çoklu doymamış yağ asidi, %21 tekli doymamış yağ asidi ve %13 doymuş yağ içerir 4. Yüksek E vitamini içeriğine sahiptir 4.
- Soya yağı: %62 çoklu doymamış yağ asidi, %22 tekli doymamış yağ asidi ve %16 doymuş yağ içerir 4. Demir, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve çinko açısından zengindir 4.
Omega-3 yağ asitleri ise somon, hamsi, uskumru, sardalya, keten tohumu, chia tohumları gibi balık ve tohumlarda bulunur 12.
Yağların içeriği, çıkarıldığı bitki ve elde ediliş yöntemine göre değişiklik gösterebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: