Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam tahıllı makarna, geleneksel beyaz makarnaya göre daha sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilir 13. Bunun nedeni, tam tahıllı makarnanın:
- Daha fazla lif ve besin maddesi içermesi 13. Bu, sindirim sağlığını destekler ve tokluk hissini artırır 3.
- Demir, magnezyum ve B vitaminleri gibi temel vitamin ve mineraller açısından zengin olması 13.
- Kompleks karbonhidratlardan sürdürülebilir enerji sağlaması 1.
Ancak, tam tahıllı makarnanın aşırı tüketimi kilo alımına ve özellikle diyabetiklerde kan şekerinin hızla yükselmesine neden olabilir 14. Ayrıca, gluten içermesi, çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan bireyler için uygun olmadığını gösterir 1.
Sağlıklı bir diyetin parçası olarak, tam tahıllı makarnaların porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: