Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam buğday ekmeğinin zararları şunlardır:
- Gluten intoleransı: Tam buğday ekmeği gluten içerir, bu nedenle gluten intoleransı veya çölyak hastalığı olan bireylerde sindirim sorunlarına yol açabilir 23.
- Yüksek glisemik indeks: İşlenmiş tam buğday ürünleri, kan şekerinin hızla yükselip düşmesine neden olabilir ve bu da insülin direncine, obeziteye ve diyabete yol açabilir 2.
- FODMAP'lar: Buğday ekmeğinde bulunan FODMAP'lar, bazı insanlarda sindirim sorunlarına neden olabilir 2.
- Alerjik reaksiyonlar: Buğday alerjisi olan kişilerde ciddi alerjik reaksiyonlar görülebilir 23.
- Besin emiliminde sorunlar: Tam buğday ekmeği, fitat gibi antinutrientler içerir ve bu bileşikler, minerallerin emilimini azaltarak besin eksikliklerine yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: